Ivido maakt gebruik van de IRMA-app om te bewijzen wie jij bent. De IRMA-app is beschikbaar voor zowel Android als iOS. Na het downloaden wordt er gevraagd je te registreren met je e-mailadres. Hiermee kun je de IRMA-app in een later stadium "op slot" zetten via het IRMA-platform (MIJN Irma). Dit is een extra beveiliging voor wanneer bijvoorbeeld je telefoon gestolen wordt.

Na het installeren van de IRMA-app is het tijd om deze in te richten. Je kunt daarvoor in IRMA kaartjes toevoegen met persoonlijke gegevens. Bijvoorbeeld waar je woont, hoe je heet en een AGB-code of een BIG-code. Je kunt de app vullen met verschillende kaartjes die jij belangrijk vindt. Hiermee heb je een persoonlijk en flexibel paspoort op je telefoon. Een website kan met een QR-code de IRMA-app vragen om bepaalde persoonsgegevens vrij te geven, zodat die website weet om welke persoon het gaat. Iedere keer dat je een QR-code scant zal IRMA aan jou toestemming vragen om de gevraagde gegevens te mogen tonen. Als je op NEE klikt, kun je niet op de website inloggen.

Na het downloaden en inrichten van de IRMA-app met de verschillende kaartjes kun je aan de slag. Het proces dat we hier omschrijven is eenmalig. Bij de Ivido PGO, maar ook bij andere websites.

Meer over IRMA en het downloaden van de app lees je op pagina ‘IRMA authenticatie’.

Om IRMA te gebruiken heb je een telefoon nodig met besturingssysteem:

- Android 5.0 of hoger

- of iOS 8.0 of hoger

Is het besturingssysteem van je telefoon ouder? Dan moet je dit updaten om IRMA te kunnen gebruiken. Let op: Op oudere telefoons werken de nieuwste versies misschien niet.

Was dit een antwoord op uw vraag?