Als je een bipolaire stoornis of unipolaire stoornis hebt, kan het lastig zijn om te herkennen wat de oorzaak is van een wisseling in jouw stemming. De Inner Lifechart helpt jou signalen die wijzen op een mogelijke terugval eerder te herkennen. In deze handleiding vind je alles wat je nodig hebt om de Inner Lifechart te gebruiken.

1. Starten met Inner Lifechart

Je behandelaar stuurt je via e-mail een uitnodiging om online samen te werken. Open de e-mail op je telefoon. Om de Inner Lifechart te gebruiken maak je een account aan bij Ivido. Dit doe je via de link in de e-mail. Je kunt daarna meteen aan de slag met Inner Lifechart.

Je vindt Inner Lifechart onder Programma’s in je Ivido account.

2. Je stemming toevoegen

Met Inner Lifechart kun je per dag je stemming bijhouden. Je geeft per dag aan wat je stemming is en wat er invloed heeft gehad op je stemming. Hier lees je hoe je jouw stemming kunt toevoegen.

3. Plan van aanpak maken

Je kunt per stemming acties voor jezelf klaarzetten die je kunt doen om je meer stabiel te voelen. Deze acties worden getoond nadat je jouw stemming hebt ingevuld. Je kunt deze acties samen met jouw behandelaar bedenken. Hier lees je hoe je een plan van aanpak kunt maken.

4. Inzicht in jouw stemmingen

Wanneer je regelmatig jouw stemmingen invult, kun je in een grafiek het verloop van jouw stemming zien. Zo helpt de Inner Lifechart jou signalen die wijzen op een mogelijke terugval eerder te herkennen. Wil je terugkijken wat er is gebeurd? Hier lees je hoe je jouw stemmingen kunt inzien.

Was dit een antwoord op uw vraag?