Gegevens over gezondheid zijn gevoelige informatie. We willen ervoor zorgen dat niet zomaar iemand jouw gegevens in handen kan krijgen. Andersom willen we ervoor zorgen dat andere gebruikers ook op jou kunnen vertrouwen.

Om de vertrouwelijke informatie in de PGO's goed te beschermen moet je op 2 manieren bewijzen dat jij recht hebt op toegang. Bij het inloggen heb je dan naast een wachtwoord nog iets extra’s nodig, bijvoorbeeld een code in een app. Dit heet twee-factor authenticatie. Twee-factor authenticatie is verplicht voor PGO’s. Hier vind je een korte cursus van de Patiëntenfederatie met uitleg over:

• wat twee-factor authenticatie is

• waarom het nodig is om in te loggen in een PGO

• hoe inloggen met twee-factor authenticatie werkt.

Bij Ivido doen we twee-factor authenticatie door middel van een extra app: de IRMA app. Zo weten we zeker dat iedereen binnen Ivido is wie die zegt dat die is. Hier lees je waarom we voor de IRMA app hebben gekozen als extra identificatiemiddel.