Tijdens het activeren van de HINQ DVZA bevestig je jouw zorginstelling door de AGB-code van de praktijk in te voeren. HINQ haalt dan automatisch de gegevens van de praktijk op via Vektis. Het is hierbij belangrijk dat het e-mailadres van de praktijk zichtbaar is in het AGB-register van Vektis. Klopt het e-mailadres niet of krijg je de melding dat je e-mailadres niet in het AGB-register van Vektis staat? Hieronder vind je mogelijke oplossingen.

Mijn e-mailadres in Vektis klopt niet.

Het e-mailadres in het AGB-register kun je direct via je Vektis account wijzigen. Ga naar https://www.vektis.nl/agb-register/agb-wijzigen en log in op je Vektis account. Klik in je account op het kopje ‘AGB wijzigen Onderneming’. Klik vervolgens op het rode potloodje naast het e-mailadres om het te wijzigen.

De wijziging is een dag later zichtbaar in de openbare webzoeker van Vektis. Je kunt dan verder met het activeren van de DVZA bij HINQ.

Ik heb via de KvK mijn e-mail toegevoegd of gewijzigd maar het staat nog niet in mijn Vektis AGB-register.

Wijzig je het e-mailadres bij de KvK? Dit wordt niet automatisch overgenomen in het Vektis AGB-register. Pas zelf je e-mailadres aan in je Vektis account (zie hierboven) of neem contact op met de Vektis hulplijn. Zij kunnen het e-mailadres wijzigen.

Mijn e-mail staat niet in het AGB-register van Vektis.

Staat er geen e-mailadres bij de contactgegevens in het AGB-register? Een ontbrekend e-mailadres kun je niet zelf toevoegen. We raden je aan om Vektis hierover te bellen of te e-mailen, zij kunnen het e-mailadres toevoegen.

Ik heb een e-mailadres opgegeven maar dit is niet openbaar in het AGB-register te zien.

HINQ kan de contactgegevens alleen ophalen als ze openbaar in het AGB-register staan. Is er wel een e-mailadres opgegeven maar kan HINQ deze niet zien? Dan staat het e-mailadres waarschijnlijk op ‘onzichtbaar’. Bel of mail naar Vektis om het e-mailadres openbaar te maken.

Let op: bij het aanvragen van de DVZA is het belangrijk dat:

  • het e-mailadres openbaar zichtbaar is

  • én dat het e-mailadres op de pagina zichtbaar is waar de AGB-code van de zorginstelling staat.

Heb je het antwoord gevonden?