Wil je een uitnodiging voor een programma versturen naar een cliënt en daarbij ook meteen je collega’s uitnodigen? Dat kan met behulp van groepen.

Als je een groep toevoegt aan de uitnodiging zullen alle andere zorgverleners in deze groep ook de cliënt zien in hun eigen account. Daarnaast werken meldingen voor iedereen binnen de groep hetzelfde. Dus als iemand een melding weg klikt, verdwijnt deze ook voor alle andere groepsleden.

Maak je deel uit van één of meerdere groepen? Dan kun je bij cliëntbeheer aan de linkerkant zien welke cliënten bij welke groep horen.

1-op-1 behandelrelaties zijn behandelrelaties tussen alleen jou en de cliënt. Hier is geen groep aan toegevoegd.

Zo maak je een groep aan

Je kunt hier ook de videouitleg bekijken.

Stap 1: Ga naar Cliëntbeheer en klik op ‘Beheer groepen’ in het menu links.

Stap 2: Klik op ‘Nieuwe groep +’

Stap 3: Geef de groep een herkenbare naam en klik op ‘Volgende’

Deze naam zien jouw cliënten en andere zorgverleners.

Stap 4: Voeg de zorgverleners toe die je in de groep wilt hebben en klik op Opslaan.

Mijn contacten (links): hier staan de zorgverleners die je kunt toevoegen.

Groepsleden (rechts): hier staan de zorgverleners die nu in de groep zitten. Je kunt deze uit de groep verwijderen door op het kruisje te klikken.

LET OP: Klik je niet op Opslaan? Dan worden de wijzigingen niet opgeslagen.

Stap 5: Klik op het kruisje om weer terug te gaan naar de pagina cliëntbeheer.

Nu kun je bij stap 6 van het uitnodigen de groep selecteren.

Zo wijzig je een groep

Stap 1: Ga naar Cliëntbeheer en klik op ‘Beheer groepen’ in het menu links.

Stap 2: Klik op de groep die je wilt aanpassen.

Stap 3: Kies wat je wilt wijzigen

  • Je kunt de naam veranderen door op het pennetje achter de naam te klikken.

  • Wil je zelf uit de groep stappen? Dan klik je op ‘Groep verlaten’.
    Ben je de laatste van de groep en stap je uit de groep? Dan wordt de hele groep verwijderd.

  • Je kunt de groepsleden wijzigen door op het pennetje achter de naam te klikken.

    Vergeet niet je wijzigingen op te slaan. Wijzigingen worden NIET automatisch opgeslagen. LET OP: Klik je niet op Opslaan? Dan worden de wijzigingen niet opgeslagen.

Stap 4: Klik op het kruisje om weer terug te gaan naar de pagina cliëntbeheer.

Heb je het antwoord gevonden?