Het registreren bij Ivido bestaat uit 3 onderdelen:

1. Accountgegevens invoeren en IRMA app installeren (stap 1 - 4)

2. Persoonsgegevens toevoegen (stap 5 - 18)

3. Afronden (stap 19)

Je kunt deze handleiding ook printen.

Let op: Ben je een zorgverlener met AGB-code? Volg dan de stappen in het artikel: Registreren als zorgverlener bij HINQ

Stap 1

Stap 2

• Zorg dat je een smartphone met internetverbinding bij de hand hebt

• Klik dan op: Ik heb mijn smartphone bij de hand

Stap 3

• Vul je voornaam en achternaam in

• Vul je e-mailadres in

• Klik op Volgende

Stap 4

• Installeer de IRMA app op je telefoon. Je vindt de IRMA app in de Playstore (Android) of Appstore (Apple) op je telefoon.

• Volg de stappen in de IRMA app. In de afbeelding hieronder worden de stappen om IRMA te installeren ook nog uitgelegd.

• Klik daarna op: Ik heb de IRMA app geïnstalleerd

Stap 5

Je hebt een toegangsbewijs nodig om op Ivido te kunnen inloggen. Je gebruikt hiervoor de IRMA app.

Stap 6

Je gaat nu je toegangsbewijs voor Ivido in de IRMA app zetten.

• Scan de QR-code met de IRMA app

• Klik op Ja in de IRMA app

Stap 7

• Ga akkoord met de voorwaarden

• Klik op Doorgaan

Stap 8

Je hebt succesvol een Ivido PGO gemaakt! Let op: er volgen nog een paar stappen om jouw PGO compleet te maken.

Stap 9

Je ontvangt een e-mail waarin gevraagd wordt om je e-mailadres te bevestigen. Dit is belangrijk om je account te kunnen herstellen als je je IRMA app opnieuw hebt moeten downloaden. Bijvoorbeeld als je een nieuwe telefoon hebt.

• Open de e-mail van Ivido

• Klik op Bevestig e-mailadres

Stap 10

Je hebt succesvol je e-mailadres bevestigd. Je kunt nu aan de slag met jouw Ivido PGO.

Stap 11

Maak je account compleet door je identiteit te bevestigen. Dit doe je door je naam en adresgegevens in IRMA te zetten.

• Klik op Bekijk in de taak Voltooi je account

Stap 12

Je moet je persoonsgegevens aan Ivido laten zien, zodat we je kunnen identificeren en zeker weten dat jij het bent.

• Klik op: Naam- en adresgegevens ophalen via DigiD

Stap 13

• Log in met je DigiD gegevens

Let op: gedurende het registratieproces maakt IRMA gebruik van de diensten van de gemeente Nijmegen om jouw persoonlijke gegevens uit de Basis Registratie Personen op te halen. De naam van de gemeente Nijmegen zie je dus af en toe voorbij komen, ook als je niet in Nijmegen woont.

Stap 14

• Er opent een QR-code op je computer

• Scan de QR-code met je IRMA app

Stap 15

• IRMA vraagt of je je Woonadres en Persoonsgegevens in IRMA wilt zetten

• Klik op Ja in de IRMA app

• Je ziet dat je nu kaartjes in je IRMA app hebt staan met: Woonadres en Persoonsgegevens

• Ga naar de volgende stap

Stap 16

• Ga terug naar je computerscherm

• Sluit het tabblad in je browser waar je DigiD op open staat

Stap 17

• Klik op: Ik heb mijn naam- en adresgegevens in de IRMA app staan

Stap 18

Je gaat nu je persoonsgegevens aan Ivido laten zien.

• Scan de QR-code met de IRMA app

• Klik op Ja in de IRMA app

Stap 19

Je hebt succesvol je persoonsgegevens aan Ivido laten zien. Je gaat automatisch terug naar jouw PGO en kunt nu aan de slag.