Een behandelrelatie is de zorgrelatie die jij met een cliënt hebt in HINQ. De cliënt moet hier toestemming voor geven. Hiermee voldoet HINQ aan de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst (WGBO). Kijk hier voor een overzicht van wat je binnen een behandelrelatie kunt doen. In dit artikel lees je hoe je een nieuwe behandelrelatie met een cliënt start.

Stap 1: Ga naar Cliëntbeheer

Ga in je Ivido account naar het menu in de zijbalk.

Klik in het menu op 'Cliëntbeheer'.

Stap 2: Start een nieuwe behandelrelatie

Je ziet nu een scherm met jouw behandelrelaties.

Klik op 'Start nieuwe +'.

Stap 3: Kies de cliënt

Zoek de cliënt met wie je een behandelrelatie wilt starten. Je kunt zoeken op naam, geboortedatum en e-mailadres. Typ dit in de tekstbalk.

Onder de tekstbalk zie je nu de cliënt staan.

Klik op de juiste cliënt.

Klik op 'Volgende'.

Is de patiënt geen Ivido gebruiker?

Klik dan op 'Nieuwe toevoegen'.

Vul de voornaam, achternaam en geboortedatum van de cliënt in.

Klik op 'Volgende'.

Stap 4: Voeg het behandeldoel toe

Vul in de tekstbalk het doel van de behandeling in. Zo weet de cliënt waarom je toegang tot de gegevens nodig hebt.

Klik op 'Volgende'.

Let op: Het behandeldoel is zichtbaar voor de cliënt en andere deelnemers.

Stap 5: Vul aanvullende gegevens in (optioneel)

Je kunt hier aanvullende gegevens van de cliënt toevoegen. Je kunt deze stap ook overslaan.

Vul het e-mailadres van de cliënt in.

Klik op 'Volgende'.

Stap 6: Voeg een zorgverlener of groep zorgverleners toe (optioneel)

Je kunt een zorgverlener of groep zorgverleners toevoegen als zij ook behandelen in de context van het behandeldoel. Zorgverleners moeten hiervoor wel al bij je netwerk horen.

Je kunt deze stap ook overslaan.

Typ in de tekstbalk de naam of functie van de zorgverlener die je aan de behandelrelatie wilt toevoegen.

Onder de tekstbalk zie je nu de zorgverlener staan.

Klik op de juiste zorgverlener.

Klik op 'Volgende'.

Wil je meerdere zorgverleners toevoegen? Je kunt zorgverleners uit je netwerk samenvoegen in een groep.

Klik op 'Een groep zorgverleners toevoegen'.

Je ziet nu de groepen in jouw netwerk.

Kies de juiste groep.

Klik op 'Toevoegen'.

Stap 7: Voeg het zorgprogramma toe

Klik op de tekstbalk. Je ziet nu de lijst met beschikbare zorgprogramma's.

Klik op het gewenste zorgprogramma.

Klik op 'Volgende'.

Stap 8: Vraag toegang tot het dossier aan

Geef aan of je de gegevens van de cliënt wilt opvragen. De gegevens worden opgevraagd voor alle zorgverleners. Hier moet de cliënt toestemming voor geven.

Klik op 'Verzenden'.

De uitnodiging is verstuurd. De behandelrelatie start zodra de cliënt hiervoor toestemming heeft gegeven.

Klik op 'Sluit' om terug te gaan naar het overzicht van jouw behandelrelaties.

Of druk op de knop 'Begin een behandelrelatie met een andere burger' om direct een nieuwe behandelrelatie toe te voegen.

Stap 9: Kijk of jouw verzoek geaccepteerd is

Nadat jouw verzoek verzonden is, ontvangt de cliënt hiervan een e-mail van Ivido. De cliënt kan de behandelrelatie dan accepteren. Je kunt pas activiteiten klaarzetten voor je cliënt als deze het verzoek heeft geaccepteerd.

In de lijst met behandelrelaties zie je de status van het verzoek.

Typ in de tekstbalk de naam van de cliënt waarvan je de status wilt controleren.

Onder de tekstbalk zie je de cliënt nu staan.

Onder de naam van de cliënt staat de status van het verzoek. Staat er 'In afwachting'? Dan heeft de cliënt het verzoek nog niet geaccepteerd.